Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  SIVECO Romania se implica in tratamentul diabetului

  Distribuiţi
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 80
  Data de inscriere : 07/05/2009
  Varsta : 42

  SIVECO Romania se implica in tratamentul diabetului

  Mesaj  Admin la data de Joi Mai 28, 2009 12:41 pm

  Bucuresti, 28 Mai 2009 - O tehnologie de ultima generatie va oferi un mijloc mai bun de monitorizare si de tratare a diabetului

  Cercetatorii medicali si specialistii in IT lucreaza la un proiect care ar putea da bolnavilor de diabet sansa unei vieti normale. SIVECO Romania este partener in proiectul european P. Cezanne care urmareste integrarea IT in domeniul Nano-Biologiei prin implementarea unui nou sistem de monitorizare a diabetului si de ingrijire a persoanelor care sufera de aceasta boala.

  In Uniunea Europeana, 31 de milioane de persoane, adica 8,6% din populatia intre 20 si 79 de ani, sufera de diabet, se arata intr-un raport al Federatiei Internationale de Diabet in Europa (IDF Europe) si se estimeaza ca numarul bolnavilor va creste datorita schimbarilor in obiceiurile alimentare.

  Pentru a stabiliza starea lor zilnica, pacientii trebuie sa isi monitorizeze constant nivelul glucozei din sange si sa–si injecteze insulina de mai multe ori pe zi. Imposibilitatea de a regla concentratia glucozei din sange si fluctuatiile in nivelul de glucoza din sange pot conduce la complicatii secundare severe, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral, boli vasculare periferice, boli renale, boli ale sistemului nervos, retinopatie care duce la pierderea vederii.

  Tehnologia P. Cezanne va oferi un mijloc mai bun de monitorizare a persoanelor cu diabet zaharat. Principalul obiectiv al proiectului european este de a cerceta si dezvolta un implant nano-senzor pentru monitorizarea continua a nivelului de glucoza din sange.Nano-senzorul va fi conectat wireless la platforma sistemului ICT a dispozitivului si datele de sistem vor fi in mod automat, colectate, stocate si procesate.

  Inovatia adusa de P. CEZANNE se regaseste la nivelul nano-senzorului care contine celule vii sau proteine si a capsulei compacte ce contine dispozitive optice si microelectronice ce furnizeaza continuu medicilor date online despre starea pacientului. Datele procesate vor fi de asemenea folosite pentru a regla automat nivelul de glucoza, prin furnizarea acestor informatii unei pompe de insulina (un miniaparat medical) care elibereaza cu exactitate insulina in organism, ca raspuns la fluctuatiile de concentratii de glucoza.

  Proiectul finantat de Comisia Europeana, are un buget de 14.14 milioane euro, iar data de finalizare este 01.07.2010.

  Alaturi de SIVECO Romania, parteneri in acest proiect sunt: Clalit Health Services - Meir Hospital Kfar Saba, Israel (coordonator), Afcon Industries Ltd - Israel., Tadiran Batteries Ltd. - Israel, Bar Ilan University - Israel, Polymer Institute of the Slovak Academy of Sciences Research - Slovacia, Foundation of Research and Technology, Centro Nacional de Micro-electronica - Spania, Fraunhofer Institute - Germania, Robert Bosch Gmbh - Germania, Philips - FIMI - Italia, Micro-Tech S.r.l - Italia, Labman Automation Ltd. - Anglia, Protech-AF Limited - Anglia, O.S.M Dan Ltd - Israel.

  Aflati mai multe despre P. Cezanne accesand http://www.p-cezanne.eu/ si http://rd.siveco.ro/portal/web/guest/eu/cezanne

  Despre SIVECO Romania
  Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

  In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

  SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

  De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

  Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.


  SIVECO Romania
  Victoria Park
  Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
  Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
  marketing@siveco.ro
  www.siveco.ro

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 3:27 am