Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Din 2009 fără vize în America?

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 80
  Data de inscriere : 07/05/2009
  Varsta : 42

  Din 2009 fără vize în America?

  Mesaj  Admin la data de Mar Mai 26, 2009 12:26 pm

  Jackie Bednarz un oficial al Departamentului de Stat American a declarat astăzi la Bruxelles, citat de agențiile de presă internaționale, că actuala administrație prezidențială are ca obiectiv introducerea în programul viza waiver a altor câteva state, înainte de schimbarea de putere care va avea loc pe 20 ianuarie, 2009. Printre aceste țări se află și România.
  Începând de lunea viitoare, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Latvia, Lituania, Slovakia și Corea de Sud vor circula fără viza în America. Aceste vor trebui însă să completeze un formular electronic pe internet. În acest formular vor trebui introduse datele personale ale călătorului precum numele, destinația și scopul călătoriei, dacă suferă de boli transmisibile, dacă este consumator de droguri, dacă a mai fost respins în trecut la viză sau dacă intenționează să desfășoare activități ilegale sau imorale în America.
  Vă reamintim că la începutul acestei luni șeful departamentului pe probleme de securitate internă a SUA, Michael Chertoff, a semnat împreună cu ambasadorul român, la Washington DC, Adrian Vieriță, tratatul privind călătoriile internaționale și programul de eliminare a vizelor. Partea americana a declarat că România s-a angajat la implementa măsurilor de securitate cerute și împărtășește aceleași valori ale libertății ca și SUA. România a făcut pași decisivi în aceasta direcție, construind o relație foarte bună cu America în vederea eliminării vizelor. Tratatul semnat prevede colaborarea reciprocă privind călătoriile internationale, îmbunătățire a schimbului de informații privind posibili teroriști, pierderea sau furtul de pasapoarte, introducerea de politiști civili pe zboruri ( așa numiții air marshal).

   Acum este: Mier Dec 19, 2018 12:14 am