Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Noua Zeelanda

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 80
  Data de inscriere : 07/05/2009
  Varsta : 42

  Noua Zeelanda

  Mesaj  Admin la data de Mar Mai 19, 2009 1:38 am

  Noua Zeelanda este o tara formata din doua insule mari si multe insule mici in sud-vestul Oceanului Pacific. Printre natiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelanda are cea mai mare si aproape cea mai industrializata economie si este numai a doua dupã Papua Noua Guinee ca populatie. Noua Zeelanda este notabila pentru izolarea ei, fiind separata de Australia la Nord-Vest de Marea Tasmaniei cam 2000 km distanta. Cei mai apropiati vecini sunt Noua Caledonie, Fiji si Tonga.
  Wellington este capitala Noii Zeelande, cea de-a doua zonă urbană a ţării şi capitala cu cea mai mare populaţie din Oceania. Se găseşte în regiunea Welington în partea sudică a Insulei de Nord, în apropierea centrului geografic al ţării. Intre muzeele si institutiile culturale ale orasului se numara: Te Papa Tongarewa (Muzeul Noii Zeelande), Muzeul oraşului Wellington, Muzeul Katherine Mansfield, Colonial Cottage, Muzeul de Cricket din Noua Zeelandă, Cable Car Museum, Catedrala veche St. Paul, Şciaka de drept (cea mai mare clădire din lemn din emisfera sudică) şi Galeria de Artă a Oraşului Wellington.
  Wellington deţine o cultură a cafenelelor foarte puternică, oraşul având mai multe cafenele pe cap de locuitor decât New York-ul.
  Auckland este cel mai mare oraş din Noua Zeelandă. Cu peste 1.2 milioane de locuitori, Zona Metropolitană a oraşului conţine peste un sfert din populaţia ţării, şi continue să crească mai repede decât creşterea medie a populaţiei ţării. Partea centrală a oraşului stă pe un istm subţire între portul Manukau pe Marea Tasmană şi portul Waitemata pe Oceanul Pacific. Este unul dintre puţinele oraşe din lume cu porturi pe două corpuri de apă separate.

  Queenstown este un oraş turistic în sud-vestul Insulei Sudice a Noii Zeelande. Este construit în jurul unui intrând în Lacul Wakatipu, cu privelişti spectaculoase asupra formaţiunilor muntoase învecinate.
  Este un oraş popular atât printre turiştii străini, cât şi printre cei neozeelandezi. Queenstown este un oraş al aventurierilor, principalele atracţii incluzând bungy jumping, mountain biking şi trampig. În Muntele Ruapehu se practică sporturile de zăpadă, fiind un centru important din Noua Zeelandă, cele patru pârtii (Cardrona Alpine Resort, Coronet Peak, The Remarkables şi Treble Cone) atrăgând turişti din toată lumea.
  Oraşul atrage amatorii de distracţii prin viaţa de noapte bogată şi vibrantă.
  Local, Queenstown are reputaţia de a fi unul dintre centrele gastronomiei neozeelandeze. Oraşul istoric aflat în vecinătate, Arrowtown, deţine restaurante şi baruri excelente, iar Queenstown este situat aproape de centrul unei mici regiuni viticole, cunoscută ca fiind cea mai sudică din lume. Vinurile Pinot noir produse în această regiune au fost încununate cu premii.  Obiective turistice : Lacul Wakatipu ; sporturi extreme : jetboats, bungy jump, ski, river surfing, sky diving, mountain biking, paragliding ; Millbrook Resort – fermă veche de 150 de ani, neluxoasă; Aeroportul Queenstown din Frankton; Skyline Gondola; Festivalul de iarnă.

  Alte oraşe turistice şi obiective importante:
  Goldmining, Arrowtown, Central Otago history, ferma de oi şi Walter Peak station.
  Sportul are un rol major în cultura Noii Zeelande; un rol special avându-l rugbyul. Alte sporturi populare sunt cricket, netball, basket, fotbal şi rugbi în XIII. În general Noua Zeelandă are rezultate bune la Jocurile Olimpice şi Jocurile Commonwealthului.
  Rugbiul este legat de identitatea naţională a Noii Zeelande. Echipa naţională de rugbi, All Blacks, având cel mai bun palmares dintre toate celelalte echipe naţionale de rugbi. Noua Zeelandă a găzduit Campionatul Mondial de Rugby din 1987, ediţia inaugurală, şi va mai găzdui ediţia din 2011. Haka, un dans războinic tradiţional maori, este efectuată de către echipa naţională la inceputul fiecărui meci internaţional.


   Acum este: Mar Dec 18, 2018 11:20 pm