Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Alerta!!! Coreea de Nord a testat inca doua rachete cu raza scurta de actiune

  Distribuiţi
  crislaw2001
  crislaw2001
  Moderator
  Moderator

  Numarul mesajelor : 27
  Data de inscriere : 12/05/2009
  Varsta : 44
  Localizare : Canada

  Alerta!!! Coreea de Nord a testat inca doua rachete cu raza scurta de actiune

  Mesaj  crislaw2001 la data de Mar Mai 26, 2009 12:19 pm

  Coreea de Nord a lansat Marţi, 26 Mai 2009, două rachete cu rază scurtă de acţiune de pe coasta sa de est, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, citată de agenţia Yonhap, transmite NewsIn.

  Yonhap anunţase anterior că Phenianul se pregăteşte să lanseze rachete cu o rază de acţiune de 160 de kilometri, care folosesc o tehnologie ce se bazează pe cea a rachetei chineze Silkworm.

  Coreea de Nord a afirmat ieri că a efectuat un al doilea test nuclear subteran, mult mai puternic decât primul, din octombrie 2006, provocând un val de proteste în lume şi o condamnare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Phenianul a lansat şi trei rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune, potrivit armatei sud-coreene. În ultimii ani, Coreea de Nord a procedat în mai multe rânduri la tiruri de rachete sol-mare sau mare-mare în Marea Galbenă sau Marea Japoniei, adesea în perioade de tensiune regională.

  Coreea de Sud a convocat o reuniune de urgenţă a comandanţilor militari pentru a-şi examina apărarea, a afirmat un purtător de cuvânt al Statului Major Interarme. Reuniunea va insista asupra necesităţii de a spori vigilenţa "în faţa provocărilor militare" ale Coreei de Nord, a afirmat purtătorul de cuvânt.

  Sursa: ROL.ro

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 2:49 am