Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Informativa generala pentru a te stabili in Italia

  Distribuiţi
  avatar
  crislaw2001
  Moderator
  Moderator

  Numarul mesajelor : 27
  Data de inscriere : 12/05/2009
  Varsta : 44
  Localizare : Canada

  Informativa generala pentru a te stabili in Italia

  Mesaj  crislaw2001 la data de Mar Mai 26, 2009 12:00 pm

  În baza contractului dintre Ministerul de Interne şi Poste Italiane SPA, conform art. 39, alineatul 4-bis din Legea italiană nr. 3 din 16 ianuarie 2003, completată cu art. 1-quinquies din Legea italiană nr. 271 din 12 noiembrie 2004, părţile interesate pot depune cereri de obţinere a permiselor şi cărţilor de şedere la oficiile poştale, folosind pachetul disponibil la aceste oficii. După depunerea cererii, se va verifica identitatea persoanei străine.
  Cererile pentru eliberarea şi reînnoirea tuturor celorlalte tipuri de permise / cărţi de şedere trebuie depuse în continuare la biroul de imigrare din cadrul departamentului de poliţie (questura).
  Pentru a locui legal în Italia, cetăţenii străini trebuie să intre în mod legal pe teritoriul italian în baza unui paşaport sau a unui act echivalent de călătorie şi cu viză de intrare, cu excepţia situaţiilor prevăzute explicit în acordurile internaţionale.
  Cetăţenii străini trebuie să solicite un permis de şedere la departamentul de poliţie (Questura) din provincia în care stau în termen de opt zile lucrătoare de la intrarea în ţară.
  Pentru cetăţenii statelor membre UE, depunerea cererilor de carte de şedere la oficiul poştal este opţională, aceştia putând să o depună atât la oficiile poştale cât şi la biroul de imigrare din cadrul departamentului de poliţie.
  Cetăţenii străini care au depus cererea la oficiul poştal vor primi o scrisoare recomandată de la Biroul de Imigrare prin care vor fi convocaţi pentru luarea amprentelor, dacă legea în vigoare prevede acest lucru şi, pentru înmânarea permisului / cărţii de şedere. La prima convocare, trebuie să se prezinte cu 4 fotografii tip paşaport pe fundal alb, dintre care una se va lipi pe permisul / cartea de şedere.
  Cetăţenii statelor membre UE vor fi convocaţi la Biroul de Imigrare doar pentru înmânarea cărţii de şedere şi, trebuie să se prezinte cu 4 fotografii, dintre care una se va lipi pe cartea de şedere.
  Cererile de obţinere a cărţii de şedere pentru solicitant şi membrii familiei acestuia trebuie depuse într-un singur pachet; acest pachet trebuie să includă o copie după formularul nr. 1 pentru fiecare membru al familiei pentru care se solicită cartea, precum şi formularul nr. 2 în cazul în care membrul familiei are venituri.

   Acum este: Mar Dec 18, 2018 11:32 pm