Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Legea mamelor a fost adoptata de Parlament!

  Distribuiţi
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 80
  Data de inscriere : 07/05/2009
  Varsta : 42

  Legea mamelor a fost adoptata de Parlament!

  Mesaj  Admin la data de Mar Mai 19, 2009 7:23 pm

  Unde-s multi puterea financiara creste. Deputatii au adoptat si ei marti legea care acorda cate 600 de lei in plus pentru fiecare copil familiilor cu gemeni sau tripleti, de pilda.


  Pana acum, femeile care nasteau mai mult de un copil o data primeau indemnizatia standard si cate o alocatie pentru fiecare dintre micuti pana la doi ani.

  Senatul a aprobat inca de lunea trecuta ca pe langa cei 85% din veniturile pe ultimul an, femeile cu sarcini multiple sa fie remunerate mai bine ca sa-si poata ingriji copiii.

  S-a modificat astfel articolul de lege care prevede cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului: mamicile care nasc gemeni vor primi lunar de la stat 85% din venitul pe ultimul an plus 600 de lei, pentru tripleti 85% + 1200 de lei, iar pentru cvadrupleti indemnizatia actuala + 1800 de lei. Adica 600 de lei suplimentar pentru fiecare copil.

  Schimbarea vine dupa un an de proteste si dupa un proces initiat de mamele cu sarcini multiple.

  Si tot marti, s-a hotarat ca mamicile, studente la zi sau la cursuri post-liceale, neaparat majore, sa primeasca si ele indemnizatia minima de 600 de lei. Ca legea sa treaca de pe hartie, in practica, mai este nevoie acum de semnatura presedintelui Basescu.   Acum este: Mier Ian 23, 2019 3:06 am