Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Studenţii români din Italia

  Distribuiţi
  Roberto
  Roberto

  Numarul mesajelor : 6
  Data de inscriere : 08/05/2009
  Varsta : 42
  Localizare : Italia

  Studenţii români din Italia

  Mesaj  Roberto la data de Mar Mai 19, 2009 4:33 pm

  Studenţii români din Italia i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Miniştrilor din Italia, Silvio Berlusconi. Aceştia îi solicită lui Berlusconi să ia atitudine faţă de actele de discriminare care au loc împotriva românilor. Reprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate au făcut un apel şi pentru presa italiană, care este rugată să prezinte lucrurile aşa cum sunt.

  În scrisoarea adresată lui Silvio Berlusconi, studenţii români îşi exprimă îngrijorarea faţă de actele de discriminare şi xenofobie, a căror ţintă sunt cetăţenii români din Italia.

  "Noi, Liga Studenţilor Români din Străinătate, vă rugăm să luaţi în considerare apelul nostru şi să ne susţineţi luând atitudine în ceea ce priveşte discriminarea românilor" scriu studenţii.

  Autorii scrisorii spun că prin demersul lor nu încearcă să justifice actele criminale, în care sunt implicaţi români. "Nu acceptăm ca imaginea tuturor românilor şi a ţării noastre să fie denigrată şi condamnată pentru faptele câtorva persoane" arată aceştia.

  În scrisoare se mai menţionează faptul că cei mai mulţi dintre cetăţenii români care se află în Italia sunt persoane cinstite şi care muncesc în mod legal. Demersul studenţilor români vine după ce în ultimele zile presa italiană a prezentat foarte multe infracţiuni în care au fost implicaţi cetăţeni români.

  Antena 3

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 2:46 am