Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Studenţii români din străinătate

  Distribuiţi
  Roberto
  Roberto

  Numarul mesajelor : 6
  Data de inscriere : 08/05/2009
  Varsta : 42
  Localizare : Italia

  Studenţii români din străinătate

  Mesaj  Roberto la data de Mar Mai 19, 2009 4:19 pm

  Studenţii români, care învaţă la universităţi din străinătate, s-ar întoarce în ţară, dar numai după ce s-ar realiza pe plan profesional. Este concluzia unui studiu realizat de doi studenţi români de la Universitatea Princeton, din Statele Unite. Pentru studenţii români de peste hotare, România înseamnă acasă. Totuşi, acesta nu este un argument destul de puternic pentru a-i convinge să revină în ţară imediat după terminarea studiilor.

  Asta nu era oare clar? Patriotismul nu ţine de foame, din patriotism nu îţi construieşti o carieră adevărată, iar construitul de cariere în Românica nu e încă un hobby pentru nimeni. La noi, ca să ajungi sus îţi trebuie pile, tre să ai prieteni. Prea puţini pot spune că au făcut bani din ceva fără să aibă relaţii. În State, îţi creezi relaţii prin propriile tale capacităţi. Oamenii importanţi te observă cînd lucrezi bine şi devin prietenii tăi. La noi, prietenii îi ai dinainte şi abia apoi începi să lucrezi. Mai bine sau mai prost.

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 2:46 am