Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  De ce ar alege cetatenii romani Australia ca tara de destinatie pentru emigrare?

  Distribuiţi
  avatar
  crislaw2001
  Moderator
  Moderator

  Numarul mesajelor : 27
  Data de inscriere : 12/05/2009
  Varsta : 44
  Localizare : Canada

  De ce ar alege cetatenii romani Australia ca tara de destinatie pentru emigrare?

  Mesaj  crislaw2001 la data de Mar Mai 19, 2009 3:46 pm

  Sunt mai multe motive pentru care romanii ar alege Australia ca destinatie. In primul rand as mentiona motivatia economica. In ultimii 10 ani, Australia a cunoscut o crestere economica deosebita. Anul acesta, rata somajului a ajuns la 5% si, desi exista somaj, ziarele sunt pline de oferte de locuri de munca, iar companiile au mari dificultati in a angaja oameni calificati. Astfel, guvernul australian a intrat intr-o faza de panica, daca pot spune asa, in ceea ce priveste angajarea unui personal calificat si si-a concentrat eforturile spre calificarea unui numar cat mai mare de persoane.
  Se preconizeaza ca, in urmatorii 10 ani, Australia va avea mari probleme cu absorbirea ofertei de locuri de munca existente, datorita acestei penurii de oameni calificati, cat si datorita imbatranirii populatiei australiene - rata natalitatii fiind destul de scazuta.
  In acelasi timp, continentul australian este relativ nepopulat. Voi da un exemplu: statul Victoria, care este este unul dintre statele cu cea mai mica intindere din Australia (insa cu un teritoriu aproximativ egal cu cel al Romaniei), nu are decat o populatie de circa 6 milioane de persoane.
  Un alt factor de atractie ar putea fi serviciile comunitare australiene, care nu mai exista in nici o alta tara. Invatamantul si asistenta medicala sunt gratuite, ajutorul de somaj se plateste pe o perioada nelimitata, oamenii au dreptul la pensie, chiar daca nu au lucrat niciodata.

   Acum este: Mar Dec 18, 2018 11:00 pm