Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forumz.ro cauta persoane interesate sa devina moderatori.
  Lentilele de contact cu celule stem ameliorează vederea

  Distribuiţi
  arabela
  arabela
  Moderator
  Moderator

  Numarul mesajelor : 24
  Data de inscriere : 13/05/2009
  Localizare : NL

  Lentilele de contact cu celule stem ameliorează vederea

  Mesaj  arabela la data de Joi Mai 28, 2009 4:34 pm

  Vederea a trei pacienţi s-a îmbunătăţit simţitor după ce ei au purtat timp de trei săptămâni lentile de contact pe care fuseseră puse celule
  stem, anunţă Daily Mail.

  Cei trei pacienţi trataţi până acum aveau o vedere foarte slabă, cauzată de o afecţiune a corneei. Această afecţiune este a patra cauză pentru orbire şi afectează aproximativ 100 de milioane de oameni din întreaga lume.

  Ea are cauze genetice, dar este produsă şi de arsuri, infecţii sau chimioterapie. Până acum, tratamentele obişnuite constau în transplanturi şi în folosirea steroizilor.

  În intervalul de trei săptămâni, celulele stem au vindecat corneea bolnavă. Astfel, pacienţii nu au mai avut nevoie de donatori şi au evitat şi riscul respingerii transplantului de către organism
  .

  Echipa de cercetători de la Universitatea New South Wales din Sydney speră că tehnica va putea fi folosită şi pentru alte părţi ale ochiului, precum retina.

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 4:06 am